Palveluksessasi ketterä kattojen kuningas.

040 560 7255 Instagram

Katon maalaus

Katon maalaus Espoosta

Kokeneet kattomaalarimme operoivat eteläisen Suomen alueella


Näyttääkö kattosi kulahtaneelta? Ongelma ei ole valitettavasti pelkästään ulkonäköseikka, vaan usein kyseessä on maalipinnan, eli katon suojaavan kerroksen kuluminen. Maali suojaa materiaalia, ja jos maalikerros on elinkaarensa lopussa, eikä asialle tehdä mitään, siintää edessä lopulta koko katon laajuinen rahareikä. Espoolaiselta MTX Huolto Oy:ltä saat katon maalauspalvelut Etelä-Suomen alueelle. Käytämme apuna töissä 25 metriin yltävää henkilönostinta.


Huoltomaalauksen kestävyyteen vaikuttavat tekijät:

  • Katemateriaalien kunto
  • Maalauksen pohjatyöt
  • Maalityypin valinta
  • Maalausolosuhteet
  • Ilmasto-olosuhteetNäin maalautat kattosi uuteen loistoon:

Soita numeroon: 040 560 7255 tai lähetä viestiä.Tiilikaton maalaus

Voiko tiilikattoa maalata? Kyllä vain. Ennen maalausta kattotiilet täytyy kuitenkin puhdistaa huolellisesti, noin 7–10 vuoden välein. Kattotiilet on syytä puhdistaa juuri oikeanlaisilla puhdistusmenetelmillä, jotta tiilet pysyvät kunnossa ja lika lähtee varmasti. Tämän jälkeen tiilikatto suojakäsitellään pinnoitteella. Tiilikaton maalaus, eli ns. pinnoitus lisää katon kestävyyttä, ja pidentää katon ikää ainakin 15-20 vuodella. Samalla se nostaa reilusti kiinteistön arvoa pitkäksikin aikaa.


Tiilikaton maalaus, eli pinnoitus:

  • estää sammaleen ja muun kasvuston leviämistä
  • estää vesi- ja homevaurioita
  • estää pakkasrapautumaa


Pinnoittamalla katon pinta, palautetaan se nopeasti alkuperäistä vastaavaan kuntoonsa. Oikein puhdistettu ja suojattu tiili ei vedä vettä sisäänsä, vaan pysyy kuivana ja kevyenä - ja katto näyttää kuin uudelta!Peltikaton maalaus


Peltikaton maalausta on aina pidetty vaikeana asiana ja sitä se ehdottomasti myös on. Lopputulokseen vaikuttavat yhtä paljon niin valittu maali kuin työmenetelmätkin. Peltikatossa huomattavaa on sinkityksen kunto.


Vesikaton huoltomaalaus tehdään aina sivellintyönä, mikä takaa maalin parhaimman tartunnan. Maalityypille suositeltua kalvopaksuutta ei ole syytä ylittää. Liian ohut kalvo ei anna riittävää suojaa ja liian paksu ei pysy luotettavasti kiinni. Jos sama kalvopaksuus tehdään kahdella sivelykerroksella, niin läpimenevien hiukkasten määrä putoaa kymmenesosaan. Jos sivelykertoja on kolme, hiukkasten määrä putoaa sadasosaan.Varttikaton eli mineriittikaton maalaus


Kuten kaikki muutkin katot, mineriittikatto on pestävä säännöllisesti ja suojakäsiteltävä kasvustojen takia. Mineriittikaton maalaus tapahtuu ruiskutuksena, maalauksen avulla hieman kulahtaneempikin mineriittikatto saa jälleen uuden elämän.Pyydä tarjous!

Espoon MTX Huolto Oy toimii kattomaalauksen asiantuntijasi Etelä-Suomen alueella. Ota yhteyttä, kartoitamme kattosi tilanteen ja kerromme, miten asiat etenisivät.

Tarkemmat yhteystietomme näet täältä »